PLR și-a anunțat susținerea pentru Andrei Năstase
Foto: curentul.md

PLR și-a anunțat susținerea pentru Andrei Năstase

4 știri, 21

Partidul Liberal Reformator (PLR) califică rezultatele primului tur al alegerilor anticipate pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din 20 mai 2018 ca satisfăcătoare pentru partida anti-oligarhică și unionist-proeuropeană, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PLR susține că, „aflarea unui reprezentant al coloanei a cincea rusești în topul acestor rezultate trebuie considerat drept un handicap cronic de care o capitală europeană întârzie să se debaraseze”.

„În sensul anihilării acestui handicap rușinos, PLR a încercat în preludiul scrutinului din 20 mai să convingă mai multe partide de pe dreapta să formeze o platformă politică electorală unică. Contracararea planurilor urzite de alianța hibridă, antinațională și antieuropeană, a binomului PDM-PSRM poate avea loc în unitate și conlucrare politică. Așa cum crearea unui pol mare și puternic nu s-a reușit din motive care încă trebuie analizate, elucidate și aduse spre cunoașterea publică, PLR a stabilit, dând curs invitației președintelui de onoare al PUN, Traian Băsescu, crearea unei alianțe unioniste cu Partidul Unității Naționale în susținerea candidatului Constantin Codreanu.

Referitor la rezultatele obținute de candidatul unionist, PLR este de părerea că ele au caracter de test și sunt purtătoarele unui imbold puternic în vederea explorării responsabile a filonului electoral, în creștere, unio...

    Citește pe curentul.md