Cauză penală cu privire la pregătirea dezordinilor în masă
Foto: www.moldova.org

Cauză penală cu privire la pregătirea dezordinilor în masă

11 știri, 5

Poliția a pornit o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile cu privire la pregătirea dezordinilor în masă la protestul de duminică din centrul capitalei. Reprezentanții Direcției Generale Urmărire Penală au identificat mai multe persoane care promovau și îndemnau la acțiuni violente pe profiluri false pe rețele de socializare.

Grigore Moga, șeful Direcției generale urmărire penală, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în cadrul urmăririi penale au fost identificate mai multe persoane care prin acțiunile sale instigă la violență, inclusiv incendieri, pogromuri, distrugerea de bunuri, aplicarea violenței și opunerea violenței forțate reprezentanților autorităților.

El a spus că printre persoanelor identificate figurează unele care au statut de inculpat în cadrul cauzei penale examinate de către instanța de judecată pe faptul dezordinilor în masă care au avut loc la data de 24 aprilie 2016.

Referindu-se la protestul ce va avea loc duminică, 24 iunie, în centrul capitalei, reprezentanții Poliției au solicitat participanților să manifeste înțelegere față de măsurile de ordine și siguranță publică, să respecte Legea și indicațiile forțelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfășoare în condiții optim

Manifestanții sunt rugați să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii, iar în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive sau or...

    Citește pe moldova.org