Poliția atenționează! Mai mulți cetățeni au primit pe Viber un mesaj periculos. Ce ascunde acesta
Foto: diez.md

Poliția atenționează! Mai mulți cetățeni au primit pe Viber un mesaj periculos. Ce ascunde acesta

7 știri, 18

Poliția Națională a anunțat astăzi că mai mulți abonați ai operatorilor de telefonie mobilă din Republica Moldova au primit prin intermediul aplicațiilor Viber mesaje cu conținut de anunț despre comercializarea drogurilor și a armamentului.

Totodată, mesajul includea descrierea modalităților de achiziționare a acestor obiecte interzise și utilizarea aplicației Telegram în procesul de comunicare cu distribuitorii care efectuează comenzile.

Ca urmare a investigațiilor, a fost stabilit că un grup de persoane neidentificate până la momentul de față de organele de drept, posibil aflate în locurile de detenție, au creat o schemă de escrocherie prin propunerea de a procura diferite obiecte, inclusiv și din categoria celor interzise de lege în circuitul liber, percepând plăți electronice de la cumpărători.

Obiectul achitat însă nu era livrat acestora. Bănuiții solicită ca prețul obiectului comandat să fie achitat electronic prin terminale de plată, utilizând în acest sens sisteme de plată QIWI, B-Pay și altele.

Odată ce banii sunt percepuți de la client, aceștia sunt transferați pe alte conturi din străinătate, iar cumpărătorii rămân fără produsul achitat.

Poliția investighează acest caz, precum și cazurile similare sesizate anterior care au ca metodă de comercializare a obiectelor interzise utilizarea internetului și a platformelor electronice de comunicare.

La fel, Poliția verific...

    Citește pe moldova.org    Tendințe