Poliția vine cu noi precizări: „Cu părere de rău, înregistrăm tot mai multe cazuri de deconectare a energiei electrice în localități”2Foto© tv8.md

Poliția vine cu noi precizări: „Cu părere de rău, înregistrăm tot mai multe cazuri de deconectare a energiei electrice în localități”

, 8 știri, 4 vizualizări

Potrivit poliției, unii cetățeni au încercat să împiedice transportul de rută, care aducea cetățeni din stânga Nistrului. Pe de altă parte, veteranii războiului de pe Nistru au declarat că acele unități de transport nu erau unele de rută, ci organizate, de aceea au și-au manifestat nemulțumirea.

Într-un briefing, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliție Marin Maxian, a declarat că poliția nu și-a depășit atribuțiile la Varnița, și „în proporție de rezistență opusă, a folosit forța fizică în maniera de a debloca situația, fără a aplica alte mijloace speciale”. În ziua votului, tot mai multe persoane care stau în rând să voteze se plâng poliției spun că sunt intimidate.

În acest tur al alegerilor prezidențiale, sunt raportate tot mai multe cazuri de deconectare a energiei electrice, iar poliția le examinează ca fiind intenționate, pentru a periclita activitatea secțiilor de votare. Acum polițiștii examinează 44 de cazuri de transportare a alegătorilor, 9 cazuri de agitație electorală, 5 cazuri de blocare a traseelor, dintre care trei în Varnița.