Politician: „Chiar în timpul guvernării comuniștilor s-a înțeles că anume calea europeană este una oportună”
Foto: www.noi.md

Politician: „Chiar în timpul guvernării comuniștilor s-a înțeles că anume calea europeană este una oportună”

5 știri, 12

Percepția modelelor Estic și Vestic pentru Moldova, avantajele, dezavantajele și diferențele acestora, precum și posibilitatea unei a treia căi, au fost discutate în cadrul sesiunii de dezbateri publice, transmite CURENTUL.

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sîrbu, a specificat că în ultimii ani aspectul economic al R. Moldova în relațiile cu UE s-au îmbunătățit constant.

„Partidul nostru consideră că s-au întreprins pași esențiali în acest sens. Liberalizarea regimului de vize, Acordul de Liber schimb au adus beneficii și vor continua să aducă. Un element important este că beneficiile economice sunt pentru cetățeni. Chiar în timpul guvernării comuniștilor s-a înțeles că anume calea europeană este una oportună. Începând cu 2010, exporturile în UE au crescut constant – 752 milioane dolari este cifra de export.

Relațiile cu unele state din Est s-a deteriorat și balanța de plăți este în scădere și evident nu avem libertate pentru export. Producătorii noștri s-au orientat spre UE”, a spus Sergiu Sârbu.

    Citește pe curentul.md