Pompierii au prevenit un incendiu în nordul țării. Semințele dintr-o uscătorie de floarea soarelui începuseră să mocnească5Foto© publika.md

Pompierii au prevenit un incendiu în nordul țării. Semințele dintr-o uscătorie de floarea soarelui începuseră să mocnească

, 5 știri, 7 vizualizări

15 tone de semințe de floarea soarelui au fost nimicite într-un incendiu care a izbucnit în după-amiaza zilei de marți pe teritoriul unei uscătorii din localitatea Bleșteni, raionul Edineț. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, pentru a localiza sursa mocnirii semințelor. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, în aproximativ o oră, salvatorii au stabilit că în rezervorul unui elevator are loc procesul de mocnire a semințelor, iar pentru a evita un incendiu de proporții, semințele au fost evacuate.

În urma incendiului au fost distruse 15 tone de semințe de floarea soarelui și afectat 15 la sută din acoperiș cu o suprafață de 20 metri pătrați. În urma supraîncălzirii rezervorului și motorul de la uscătorie a fost afectat. Circumstanțele și cauza producerii procesului de mocnire urmează a fi stabilite de către specialiști.