Posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între R.Moldova și România, discutată de Pavel Filip și Dănuț Andrușca
Foto: www.realitatea.md

Posibilitatea eliminării tarifelor la roaming între R.Moldova și România, discutată de Pavel Filip și Dănuț Andrușca

19 știri, 4

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au vorbit despre evoluțiile în implementarea proiectelor de interconectare energetică Republica Moldova-România. Astfel, discuțiile s-au axat pe cele patru etape de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea „Transgaz”, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018.

„Este esențială respectarea termenelor stabilite. Acesta este un proiect de suflet pentru mine”, a menționat, în context, ministrul Economiei al României.

Părțile au vorbit și despre interconexiunea sistemelor electroenergetice de pe cele două maluri ale Prutului. În acest sens, a fost relevată importanța dinamizării colaborării cu întreprinderea Transelectrica.

Alte proiecte prioritare vizează eliminarea tarifelor de roaming, construcția unei autostrăzi, precum și a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova și România. Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București. „Astfel oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”, a spus Pavel Filip.

Prim-ministrul a reiterat recunoștința pentru asistența oferită de România, menționând că țara noastră a preluat experiența reușită a statului vecin în realizarea programului „Prima Casă” și în in...

    Citește pe radiochisinau.md


    Pavel Filip, 6 luni
    IMPORTANT: Ar putea fi eliminate tarifele la roaming între Republica Moldova și România