Potrivit unui acord european, din 2024, toate telefoanele și dispozitivele mobile vor avea același tip de încărcător4Foto© publika.md

Potrivit unui acord european, din 2024, toate telefoanele și dispozitivele mobile vor avea același tip de încărcător

, 5 știri, 13 vizualizări

Parlamentul European și statele membre ale UE au aprobat miercuri, 8 iunie, propunerea Comisiei Europene privind o soluție comună de încărcare pentru dispozitivele electronice, anunță CE într-un comunicat, relatează Digi24.

Începând din 2024, toate telefoanele mobile, tabletele, camerele digitale, consolele portabile de jocuri video, căștile audio, căștile cu microfon, difuzoarele portabile, cititoarele de cărți electronice, tastaturile, mouse-urile, sistemele portabile de navigație și căștile intraauriculare noi vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB-C. Pentru laptop-uri, termenul este anul 2026.

Acordul la care s-a ajuns miercuri „garantează posibilitatea de a implementa fără întârziere soluțiile de încărcare comune, având în vedere mai ales faptul că sunt disponibile foarte multe soluții tehnologice și că industria de profil a dispus de suficient timp pentru a se adapta”, potrivit comunicatului Comisiei Europene.