Precizări de presă în legătură cu dosarul care vizează sediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa2Foto© tv8.md

Precizări de presă în legătură cu dosarul care vizează sediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa

, 7 știri, 8 vizualizări

Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, în legătură cu sediul consulatului Moldovei la Odesa, și a emis o nouă decizie prin care se respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată înaintată de reclamanta Irina Rolemska împotriva Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Agenției Proprietății Publice.

Prin decizia din 23 octombrie 2020, Judecătoria Chișinău anula hotărârea Guvernului din 31 iulie, prin care executivul  își abroga propria hotărâre, din 27 februarie 2019, cu privire la trecerea unui bun imobil din orașul Odesa, Ucraina – sediul Consulatului Republicii Moldova (str. Posmitnogo, nr.2/2Б) din domeniul public în domeniul privat al statului și încheierea unui contract de schimb al acestuia cu un alt imobil din același oraș (amplasat pe str. Tinysta nr.6/4-A).

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că, în cadrul ședinței publice din 6 aprilie 2021 a Colegiului civil, comercial și administrativ al Curții de Apel Chișinău s-a decis admiterea cererilor de apel ale instituțiilor publice naționale.