Precizări referitoare la depunerea cererii online pentru reexaminarea pensiei3Foto© deschide.md

Precizări referitoare la depunerea cererii online pentru reexaminarea pensiei

, 6 știri, 6 vizualizări

Casa Națională de Asigurări Sociale vine cu mai multe precizări referitoare la depunerea în mod electronic a cererii pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă. Conform ultimelor date statistice ale instituției, prin intermediul bannerului „e-Cerere Reexaminare pensie” pe site-ul www.cnas.md au fost depuse 4286 de cereri online din cele 10346 înregistrate în total la ziua de astăzi, 6 ianuarie, transmite CURENTUL.

CNAS atrage atenția că, cererea online completată de către solicitant va fi acceptată dacă: se completează corect și se bifează toate câmpurile disponibile; solicitantul este beneficiar de pensie pentru limită de vârstă; se confirmă stagiul necesar de cotizare pentru reexaminare după stabilirea dreptului la pensie; nu a fost depusă cerere de reexaminare pe suport de hârtie la CTAS; nu a fost depusă cerere de reexaminare prin „e-Cerere”; pensia pentru limita de vârstă nu a fost reexaminată.

O alta precizare a Casei Naționale de Asigurări Sociale vizează verificarea statutului cererii de reexaminare. Le recomandăm solicitanților periodic să acceseze butonul ,,Verifică statutul” pe pagina electronică, unde a fost depusă cererea. În câmpul „IDNP beneficiarului” se introduce IDNP-ul beneficiarului de pensie pentru limita de vârstă. Mai jos se introduce codul de verificare reflectat în imagine. După introducerea câmpurilor, se verifică corectitudinea datelor prin tastarea butonul ,,Verifică statutul”.