Prejudiciu de peste 1.5 milioane Euro cauzat de conslierul fostului Ministru al Finanțelor
Foto: today.md

Prejudiciu de peste 1.5 milioane Euro cauzat de conslierul fostului Ministru al Finanțelor

7 știri, 13

Procuratura Anticorupție a confirmat reținerea lui Veaceslav Mămăligă, fost consilier de la Ministerul Finanțelor, în perioada în care funcția era deținută de Veaceslav Negruță. Mămăligă are statutul de învinuit într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu, soldat cu urmări grave, iar prejudiciul estimat depășește suma de 1,5 milioane de euro.

„În cadrul investigației se examinează legalitatea desfășurării licitațiilor de procurare a carnetelor de pașapoarte cu cip integrat. Cauza penală a fost pornită la data de 18 mai 2017. Învinuitul Veaceslav Mămăligă, care a deținut funcția de președinte al grupului de lucru inter-ministerial pentru petrecerea licitațiilor respective, a fost reținut la 3 aprilie 2018, iar la 5 aprilie, instanța de judecată, la demersul procurorului, a emis un mandat de arest pe numele acestuia pentru un termen de 30 de zile.

Pe 2 mai 2018, arestul a fost prelungit cu încă 30 de zile”, a declarat Anastasia Mihalceanu de la Serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție, pentru Ziarul Național.

    Citește pe 24h.md