La Chișinău a avut loc premiera filmului "Ultima zi din mai"
Foto: www.prime.md

La Chișinău a avut loc premiera filmului "Ultima zi din mai"

4 știri, 7

Premiera națională a filmului "Ultima zi din mai", regizat de Igor Chistol, a avut loc, aseară la cinematograful Odeon din Capitală.

Lungmetrajul redă povestea unui tată rămas acasă cu două fiice minore, după ce mama a plecat la muncă în Italia. Regizorul moldovean spune că producția a fost realizată cu un buget redus, dar cu o echipă de actori profesioniști.

"Oamenii au rămas impresionați, au fost profund mișcați de proiecția filmului și la un moment dat nu le pare adevărat că s-ar fi putut întâmpla o asemenea poveste și acest lucru m-a impresionat oarecum", a menționat Igor Chistol.

Pelicula a fost filmată în 2016 în satul Vadul Rașcov din raionul Șoldănești. În rolurile principale au fost distribuiți Valeriu Andriuță și Dana Ciobanu.

"Eram sigură co n-o să am emoții, dar ele sunt. Cred că este de bun simț să ai emoții de actor atunci când ai o premieră sau un spectacol", a precizat dana Ciobanu, actriță.

Cei prezenți la premieră spun că au rămas încântați de film:

"În primul rând mi-a atras atenția descrierea filmului și fluxul acesta că oamenii pleacă, vin".

"O realitatea absolută, problemele de familie, plecarea unui părinte și copii rămași cu celălalt părinte".

Pelicula a fost nominalizată la premiile NIKA, unul dintre cele mai prestigioase premii cinematografice din lume. În luna iulie, "Ultima zi din mai", va participa la un festival internațional din Armenia.

    Citește pe publika.md