Premierul desemnat al Italiei a renunțat la conducerea guvernului
Foto: unimedia.info

Premierul desemnat al Italiei a renunțat la conducerea guvernului

8 știri, 3

Italia se îndreaptă cu pași repezi către alegeri anticipate, după ce, la trei luni după alegeri, coaliția formată din partidul Lega, de extremă-dreaptă, și Mișcarea 5 Stele, populistă, au nominalizat ca premier un tehnocrat, profesor de drept în vârstă de 53 de ani, informează Digi24.ro.

După ce Giuseppe Conte și-a format guvernul, propunerea pentru portofoliul Economiei a fost refuzată de președinte, așa că premierul desemnat a renunțat la conducerea cabinetului de la Roma.

"Am acceptat persoana nominalizată pentru funcția de premier, în ciuda tuturor dubiior că acest guvern va fi condus de cineva care nu a fost ales în Parlament. L-am acompaniat în munca de formare a guvernului. Nimeni nu poate spune că am împiedicat formarea unui guvern care a fost numit al schimbării. Am fost de acord cu toți miniștrii, în afară de cel al Economiei. Nominalizarea ministrului Economiei este întotdeauna un mesaj instantaneu de încredere sau de alarmă pentru lumea financiară.

Am cerut ca acel minister să fie condus de către un membru marcant al majorității, care să cunoască programul, cineva care, în afară de a fi demn de respect, nu susține linia, care a fost adesea manifestată, ce ar putea provoca sau duce la părăsirea zonei Euro", a explicat președintele Italiei, Sergio Mattarella.

    Citește pe publika.md