Filip despre demisia lui Tănase: „un mod de a proteja Guvernul de atacuri”

Filip despre demisia lui Tănase: „un mod de a proteja Guvernul de atacuri”

21 știri, 8

„Este o decizie pe care o respect. Aceasta, dacă vreți, a fost un mod de a răspunde la aceste atacuri de denigrare împotriva sa, dar și de a proteja Guvernul de consecințele acestor atacuri. În această perioadă scurtă s-a reușit să facem foarte multe. S-a aleborat și o mică reformă a Justiției, care oricum va fi pusă în aplicare. Pe această cale îi mulțumesc pentru activitate și sunt sigur că va avea succes pe tărâmul pe care îl stăpânește – dimensiunea justiției,” a subliniat Filip.

Pavel Filip a mai menționat că Alexandru Tănase a avut și suportul politic al Partidului Democrat, iar mai multe informații la acest subiect vor fi făcute marți, după ședința PDM.

Alexandru Tănase nu s-a prezentat la ședința de astăzi a Executivului. În locul acestuia s-a prezentat Anatolie Munteanu, secretarul General de Stat. Funcționarul însă a refuzat să comenteze anunțul privind intenția de a dimisiona a actualului ministru al Justiției, precizând doar că Tănase se afla la minister.

Reamintim că, Tănase și-a anunțat duminică dimineață demisia din funcția de ministru al Justiției. Anunțul vine la două zile după publicarea unei convorbiri telefonic dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon, în care cei doi vorbesc despre furtul miliardului.

Tănase a fost numit ministru al Justiției la 10 ianuarie 2018.

Se actualizează.

    Citește pe tv8.md
    Tendințe