Premierul georgian Giorgi Kvirikașvili a demisionat în urma unor dezacorduri cu liderul partidului de la guvernare
Foto: tv8.md

Premierul georgian Giorgi Kvirikașvili a demisionat în urma unor dezacorduri cu liderul partidului de la guvernare

6 știri, 3

„Am avut unele dezacorduri cu liderul partidului la guvernare”, a spus Giorgi Kvirikașvili într-o declarație televizată.

„Cred a venit momentul ca liderul partidului (de guvernământ, Visul Georgian – n.r.) să aibă posibilitatea de a forma un nou cabinet”, a mai spus el.

Demisia lui Kvirikașvili survine după demonstrații de amploare la care au participat mii de persoane împotriva guvernului său, provocate de acuzații de trafic de influență în cadrul sistemului judiciar.

Giorgi Kvirikașvili, în vârstă de 50 de ani, este premier al Georgiei din 2015.

Miliardarul Bidzina Ivanișvili, fostul șef al guvernului georgian, și-a anunțat în luna aprilie revenirea în politică și preluarea conducerii Partidului Visul Georgian. El demisionase din funcțiile de premier și lider al partidului în 2013.

Coaliția Visul Georgian a miliardarului Bidzina Ivanișvili a obținut majoritatea în parlament la alegerile legislative din octombrie 2012, învingând partidul fostului președinte Mihail Saakașvili, simbol al Revoluției Trandafirilor din 2003.

Mai târziu, coaliția s-a destrămat, însă Visul Georgian a câștigat alegerile parlamentare din 2016, consolidându-și statutul de partid la guvernare în această fostă republică sovietică cu 3,7 milioane de locuitori.

    Citește pe tv8.md