Premierul îndeamnă oamenii de afaceri din industria IT să vină cu demersuri de participare la fondarea parcurilor IT
Foto: www.realitatea.md

Premierul îndeamnă oamenii de afaceri din industria IT să vină cu demersuri de participare la fondarea parcurilor IT

4 știri, 4

Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe toți cei care reprezintă industria IT, să vină cu demersuri de participare la fondarea parcurilor IT și a dat asigurări că Guvernul va acorda și pe viitor o atenție sporită dezvoltării segmentului TIC, inclusiv consolidării rețelei de centre inovaționale și de cercetare, Tekwill fiind un prim pas în acest sens. Declarația a fost făcută astăzi la deschiderea IT Business Forumului ”Guvernul pentru ICT”.

În mesajul său de salut către participanții la eveniment, Premierul a declarat că angajarea Guvernului în procesul complex de implementare a reformelor în diverse domenii are menirea să crească bunăstarea cetățenilor, iar fondarea parcurilor IT corespunde dezideratului de dezvoltare a industriilor cu valoare adăugată înaltă, având un potențial considerabil de creștere pentru economia autohtonă.

„Pornind de la faptul că am pășit din epoca industrială în cea informațională, sunt sigur că Republica Moldova abia acum, prin aprobarea legii și crearea parcurilor IT virtuale sau fizice, pășește rapid în această epocă informațională”, a menționat Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a subliniat că parcurile IT vor pune baza unei industrii IT puternice și a unui mediu de afaceri competitiv pe plan regional prin simplificarea lansării, administrării și dezvoltării afacerilor în domeniu.

„Chiar dacă atractivitatea fiscală este un element semnificativ...

    Citește pe realitatea.md