Premierul Israelului, interogat de poliție într-o anchetă de corupție
Foto: unimedia.info

Premierul Israelului, interogat de poliție într-o anchetă de corupție

6 știri, 4

Netanyahu este interogat în cazul Bezeq, după numele celui mai important grup israelian de telecomunicații. Premierul urmează să fie confruntat pentru prima dată cu informațiile furnizate poliției de un martor cheie, Nir Hefetz, unul din oamenii săi de încredere.

Soția lui Netanyahu, Sara, unul din fiii săi, Yair, precum și principalul acționar al Bezeq, Shaul Elovitch, și soția acestuia, Iris, urmează de asemenea să fie interogați, conform presei.

Un purtător de cuvânt al poliției a confirmat doar că au loc ‘diferite activități de investigație’ în cadrul acestei anchete, fără a menționa numele lui Netanyahu.

Poliția vrea să afle dacă Benjamin Netanyahu și soția sa Sara au încercat să-și asigure o acoperire favorabilă din partea site-ului de informații Walla în schimbul unor privilegii din partea guvernului, care ar fi putut aduce sute de milioane de dolari în conturile Bezeq, conform presei. Walla este proprietatea lui Shaul Elovitch.

Hefetz, care a fost purtător de cuvânt oficial al lui Netanyahu în 2009-2010 și consilier de presă al familiei sale din 2004 până în 2017, a semnat cu anchetatorii o înțelegere care îi conferă statutul de ‘martor al statului’, în schimbul clemenței justiției în cazul Bezeq.

Presa israeliană a relatat luna trecută că și Shlomo Filber, un confident al lui Netanyahu și ex-director general în Ministerul Comunicațiilor, va fi ‘martor al statului’ î...

    Citește pe tv8.md