Premierul polonez consideră criza migranților ca fiind cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei de după Războiul Rece8Foto© deschide.md

Premierul polonez consideră criza migranților ca fiind cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei de după Războiul Rece

, 11 știri, 9 vizualizări

Actuala criză a migranților de la granița dintre Polonia și Belarus reprezintă „cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei” de după Războiul Rece, a afirmat premierul polonez Mateusz Morawiecki. Șeful executivului polonez l-a acuzat pe președintele belarus, Aleksandr Lukașenko că a „lansat un război hibrid împotriva UE”, iar migranții  care continuă să fie aduși de Belarus la granița dintre cele două țări – sunt folosiți pe post de „arme” ale acestui tip de conflict, transmite Digi24.ro.

Potrivit premierului urmează a fi luată în calcul varianta de închidere totală a frontierei Poloniei cu Belarus în contextul în care ciocnirile violete s-au trasnformat într-un nou timp de război.

„Acum, la granița de est a Poloniei, ne confruntăm cu un nou tip de război, un război în care migranții sunt noile arme și în care dezinformarea este o armă. Este un război hibrid”, a declarat Mateusz Morawiecki.