Președintele Turciei va efectua o vizită oficială în Republica Moldova
Foto: 24h.md

Președintele Turciei va efectua o vizită oficială în Republica Moldova

6 știri, 10

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită oficială în Republica Moldova pe 17-18 octombrie, scrie portalul Gagauzinfo.md.

Informația a fost confirmată de Departamentul Relații Externe al autorității locale.

Potrivit sursei citate, data vizitei președintelui Republicii Turcia în Moldova „a fost în cele din urmă convenită pe canalele diplomatice ale celor două țări”.

În cadrul vizitei, Recep Tayyip Erdogan intenționează să participe la inaugurarea clădirii Președinției de la Chișinău, renovată cu sprijinul acordat de partea turcă.

Președintele Turciei intenționează, de asemenea, să viziteze Găgăuzia. Autoritățile locale pregătesc măsuri pentru vizita președintelui turc.

Anterior, deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a declarat că vizita în Republica Moldova a președintelui Turciei ar putea să nu mai aibă loc pe fondul tensiunilor legate de expulzarea celor șapte profesori turci de la Liceul Orizont.

În cadrul emisiunii „Adevărul Live”, Bătrîncea a declarat că Igor Dodon nu este implicat în decizia SIS de a-i expulza pe cei șapte cetățeni turci.„Este convenabil președintelui țării acest lucru înaintea vizitei domnului Erdogan în Moldova sau acest lucru a pus în pericol însăși desfășurarea vizitei?”, a spus deputatul.

Amintim că șapte cetățeni turci, angajați ai Liceului moldo-turc Orizont din Chișinău au fost expulzați de către ofițerii SIS, „fiind suspectați de le...

    Citește pe moldova.org