Presa străină: Dodon vrea să anuleze concesionarea Aeroportului, pentru că l-a promis rușilor5Foto© publika.md

Presa străină: Dodon vrea să anuleze concesionarea Aeroportului, pentru că l-a promis rușilor

, 12 știri, 16 vizualizări

Președintele Igor Dodon face presiuni pentru ca să fie anulat, cât mai repede, contractul de concesionare a Aeroportului și organizat un nou concurs, în urma căruia va câștiga o companie din Federația Rusă. Potrivit jurnaliștilor europeni de la eureporter.co, șeful statului le-ar fi promis unor oameni de afaceri ruși, care finanțează PSRM, că le va ceda aeroportul. Purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție cu privire la aceste acuzații. Nu a răspuns nici Serviciul de presă al PSRM.

Cei de la eureporter.co scriu că Dodon are cel puțin două motive să cedeze Aeroportul Chișinău rușilor. Primul este de ordin politic. Potrivit lor, nu este un secret că proiectul PSRM și Igor Dodon a fost creat la Moscova. Banii pe care i-ar fi primit pentru a întreține Partidul Socialiștilor nu veneau din bugetul de stat al Rusiei. Potrivit eureporter.co, Putin i-a oferit lui Dodon un sponsor din cercul său apropiat. Acum, a venit timpul pentru răsplată, iar acel sponsor vrea să primească Aeroportul Chișinău, apreciat că are cea mai mare dinamică de creștere din CSI.

Jurnaliștii de la eureporter.co fac trimitere la presa de la Moscova, care a scris că holdingul rusesc Novaport are planuri serioase pentru aerogara din Chișinău și așteaptă lansarea unui nou concurs de concesionare. Declarația a fost făcută chiar de coproprietarul holdingului, Roman Trotsenko.