Președinta Maia Sandu a decorat pe „Zdob și Zdub” și pe frații Vasile și Vitalie Advahov pentru prestația de la Eurovision8Foto© deschide.md

Președinta Maia Sandu a decorat pe „Zdob și Zdub” și pe frații Vasile și Vitalie Advahov pentru prestația de la Eurovision

, 12 știri, 15 vizualizări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu membrii Formației „Zdob și Zdub” și cu frații Vasile și Vitalie Advahov, care ne-au reprezentat țara la Concursul „Eurovision 2022”, precum și cu echipa managerială și de creație care a contribuit la prestația lor pe scena de la Torino.

„Am urmărit și eu, alături de milioane de oameni, evoluția muzicienilor noștri. Am apreciat talentul, originalitatea și energia cu care au știut să vorbească lumii întregi despre Moldova, despre cultura și tradițiile noastre. Le-am mulțumit încă o dată pentru bucuria ce ne-au adus-o, urcând țara pe locul șapte al competiției, și i-am îndemnat să rămână în continuare promotori ai Republicii Moldova - Republica oamenilor frumoși”, le-a spus Președinta Maia Sandu.

În semn de apreciere a acestei valori, precum și pentru talent artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, lui Roman Yagupov și fraților Vasile și Vitalie Advahov i-a fost acordat, astăzi, „Ordinul de Onoare”. La fel, șefa statului a acordat Diplome de onoare pentru toată echipa proiectului „Eurovision-2022”.