Președintele a anunțat despre lansarea unui nou pachet de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri2Foto© abcnews.md

Președintele a anunțat despre lansarea unui nou pachet de măsuri pentru susținerea mediului de afaceri

, 8 știri, 4 vizualizări

”Prelungirea acțiunilor pentru susținerea mediului de afaceri. În special, este vorba de reeșalonarea creditelor până la sfârșitul anului. Vă amintesc că reeșalonarea era doar pe perioada situației de urgență. Am decis să venim cu un proiect pentru reeșalonarea până la sfârșitul anului curent. Am decis să acordăm acoperirea dobânzilor bancare la creditele noi pentru agenții economici în această perioadă, în mărime de 6 fonduri de salarizare pe perioada de până la 31 decembrie 2021”, a precizat Igor Dodon.

Tot astăzi, Igor Dodon a venit cu propunerea ca salariile lucrătorilor din domeniul medical să fie dublate, iar 2020 să fie declarat anul celor care lucrează în medicină.

La fel, președintele a precizat că va veni cu propunerea către Comisia Națională pentru Sănătate Publică de a permite activitatea piețelor, sălilor de sport și reluarea transportului internațional. Potrivit șefului statului, restricțiile se vor păstra în cazul sistemului educațional și a evenimentelor cu mai mult de 50 de persoane.