Președintele Comisiei de la Veneția a criticat viteza cu care s-a acționat în cazul lui Stoianoglo6Foto© deschide.md

Președintele Comisiei de la Veneția a criticat viteza cu care s-a acționat în cazul lui Stoianoglo

, 8 știri, 5 vizualizări

Aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio, a menționat că Comisia de la Veneția va veni în perioada următoare cu o opinie cu privire la modificările operate la Legea cu privire la Procuratură.

În cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 20 octombrie, la Parlamentul de la Chișinău, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a mai menționat, în contextul modificărilor operate la Legea cu privire la Procuratură, că în discuțiile cu majoritatea actuală a accentuat importanța faptului să nu se confunde urgența cu graba.

„Comisia de la Veneția și Consiliul Europei cooperează cu R. Moldova deja de mai multe decenii. Până acum am lucrat destul de bine cu mai mulți președinți, cu diferite Parlamente. Un succes de care am avut parte, care a fost votat de majoritate cu sprijinul opoziției, vorbesc despre amendamentele cu privire la legea privind reforma judiciară. Acum, după cum cunoașteți sunt și probleme în R. Moldova. Au fost întrebări cu privire la legea cu privire la Procuratură. Au fost întrebări cu privire la alegerea unor membri ai CSM. Au fost întrebări și cu referire la componența CEC.