Președintele Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în fața justiției3Foto© tv8.md

Președintele Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în fața justiției

, 5 știri, 41 vizualizări

Au trecut 205 zile de când Federația Rusă a declarat război Ucraina. Autoritățile ucrainene au găsit o groapă comună cu peste 440 de cadavre în orașul Izium, care a fost recucerit de la forțele ruse, a declarat un șef al poliției regionale. Președintele Volodimir Zelenski compară această descoperire cu ceea ce s-a întâmplat la Bucea la începutul războiului.

UPDATE Norvegia a declarat joi că va colabora cu UE pentru a stabiliza piața de energie, în contextul în care Europa se confruntă cu impactul creșterii prețurilor gazelor, care a condus la aprecierea inflației.

UPDATE Kremlinul reacționează la înfrângerea din regiunea Harkov prin dublarea criptomobilizării, mai degrabă decât prin stabilirea condițiilor pentru mobilizarea generală, scrie adevarul.ro. Liderul cecen Ramzan Kadîrov a cerut tuturor subiecților federali să inițieze „automobilizarea” și să nu aștepte ca Kremlinul să declare legea marțială. Kadîrov a susținut că fiecare subiect federal trebuie să-și dovedească disponibilitatea de a ajuta Rusia prin recrutarea a cel puțin 1.000 de militari în loc să țină discursuri și să conducă evenimente publice inutile.