Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului – despre aprobarea modificărilor la Codul Electoral2Foto© tv8.md

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului – despre aprobarea modificărilor la Codul Electoral

, 10 știri, 4 vizualizări

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea a venit cu o reacție la declarațiile făcute dimineața de deputatul Sergiu Litvinenco, care afirma că modificările la Codul Electoral pot fi aprobate de Parlament până la 1 septembrie curent, TRIBUNA.

Vasile Bolea a menționat că, anterior, opoziția a încercat să obstrucționeze votarea în a doua lectură a proiectului, iar astăzi s-a schimbat „macazul”.

„Salut efortul colegilor de la Comisia de la Veneția și OSCE/ODIHR pentru a da o apreciere proiectului. Vedem astăzi acea schimbare în abordări care a venit din partea opoziției PAS. Cei de la PAS strigau că nu trebuie adoptat acest proiect, azi spun că trebuie adoptat, în caz contrar alegerile vor fi fraudate. Domnul Litvinenco spune că până la 1 septembrie se poate de adoptat modificările. Vreau să-i amintesc domnului Litvinenco că perioada electorală începe la 25 august”, a spus Vasile Bolea.