Președintele Comisiei pre-vetting: Evaluarea va fi detaliată la capitolul integritate financiară și profesională2Foto© tv8.md

Președintele Comisiei pre-vetting: Evaluarea va fi detaliată la capitolul integritate financiară și profesională

, 5 știri, o vizualizare

Primii 27 de candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sunt supuși verificărilor de către comisia de pre-vetting. Președintele comisiei, Herman von Hebel, spune că procesul este unul anevoios, fiind examinat raportul dintre veniturile și cheltuielile candidaților. De asemenea, sunt analizate toate informațiile furnizate de bănci și societatea civilă.

Președintele comisiei spune că din cauza volumului mare de date ce urmează a fi procesate, inițial vor fi supuși evaluării candidații pentru funcția de membru CSM, iar pretendenții la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) vor fi lăsați pentru o etapă ulterioară, notează IPN.

Potrivit președintelui comisiei de pre-vetting, membrii comisiei au stabilit regulamentul în baza căruia vor fi evaluați candidații la funcția de membru CSM și CSP. În proces de examinare sunt dosarele a 27 de candidați. Membrii comisiei verifică eventuale neconcordanțe dintre veniturile candidaților și informațiile furnizate de bănci și FISC.