Președintele Dodon a promulgat legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea7Foto© tv8.md

Președintele Dodon a promulgat legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

, 21 știri, 4 vizualizări

Președintele Igor Dodon a anunțat că a promulgat Legea privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului.

Principalele prevederi ale Legii sunt majorarea ajutorului de șomaj, suma minimă fiind propusă de 2775 lei, acordarea ajutorului de șomaj în sumă de 2775 lei pentru persoanele ce se înregistrează în calitate de șomeri, dar care nu corespund criteriilor de acordare a ajutorului de șomaj, susținerea familiilor defavorizate, subvenționarea cheltuielilor legate de achitarea salariului/îndemnizației în cazul șomajului tehnic sau staționării, etc.

Mai mulți politicieni din opoziție au criticat asumarea de răspundere a Guvernului asupra pachetului de legi, spunând că în spatele acestei acțiuni se ascund mai multe „scheme”. Aceștia s-au referit la prevederile ce vizează magazinele Duty Free și extragerea de minereuri.