Președintele Dodon a spus de ce va promulga pachetul de legi privind politica bugetar-fiscală și amnistia de capital
Foto: today.md

Președintele Dodon a spus de ce va promulga pachetul de legi privind politica bugetar-fiscală și amnistia de capital

21 știri, 5

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comunicat că a promulgat pachetul de legi privind politica bugetar-fiscală și amnistia de capital, informează TRIBUNA.

„Am luat în calcul și comentariile experților, și ale mediului academic, și ale formatorilor de opinie din interiorul Republicii Moldova, dar și celor de peste hotarele țării. În acest context, vin cu o poziție explicită, argumentată din punct de vedere economic, social și politic pentru țară și populația Republicii Moldova, dar și explic ceea ce trebuia de propus și aprobat suplimentar”, a precizat Dodon, pe blogul său.

Prin urmare, Dodon a comunicat argumentele în acest sens. „În esență, măsurile elaborate ar putea impulsiona dezvoltarea economică a țării, chiar dacă acestea au fost implementate prea tîrziu. O reformă întîrziată, chiar dacă conține deficiențe ce vor fi soluționate pe viitor, e mai bună decît o dezordine permanentă în domeniul de administrare bugetar-fiscală”, a declarat el.

În același timp, șeful statului a vorbit despre una dintre concluziile principale. „Concluzia principală care poate fi făcută este că guvernarea a înțeles greșeala pe care a făcut-o atunci cînd a renunțat la reforma din 2007 și încearcă acum să readucă corabia naufragiată a economiei moldovenești într-o albie a dezvoltării. După 10 ani, guvernanții au ajuns să aplice soluții economice pe care le-au criticat cîndva.

Asta îns...

    Citește pe tribuna.md