Președintele francez a adoptat o găină care să-i facă ouă proaspete la Elysée
Foto: radiochisinau.md

Președintele francez a adoptat o găină care să-i facă ouă proaspete la Elysée

4 știri, 12

După ce a mângâiat-o pe bot pe „Haute”, vaca-vedetă a salonului, a admirat o capră gri și nenumărate specialități regionale în cadrul primei sale vizite la salon în calitate de șef al statului, Macron s-a trezit cu o găină roșie în brațe, pe care a primit-o zâmbind.

Găina i-a fost oferită în fața camerelor de luat vederi de către directorul general al fermei Loué, în Sarthe (vest), Yves de la Fouchardière, care și-a făcut reclamă instant în timpul acestui exercițiu obligatoriu pentru toți președinții francezi în exercițiu.

#Macron est content: – Il ramène une jeune poule à l'Elysée– il a battu le record de présence au #Salon– BFM a bien relayé sa com pendant 12h30 !Un samedi parfait! Quant aux paysans, bof …#salondelagriculture #BFMTV #E1WE pic.twitter.com/EksNTEND1X

— Gabriel Bernard (@Bernard80007501) February 25, 2018

”O iau, dar trebuie să găsim un sistem s-o protejăm de câine”, i-a spus Emmanuel Macron, amuzat, referindu-se la Nemo, labradorul prezidențial, adoptat la sfârșitul lui august dintr-un refugiu al Société protectrice des animaux (SPA).

Soția sa Brigitte Macron a vorbit recent, citată de Le Figaro, despre dorința de a construi o grădină de legume la Elysée, ca cea a lui Michelle Obama la Casa Albă.

Atunci, de ce să nu fie și o găină în grădină?

”Este foarte la modă în oraș”, subliniază Johann Coenne, comisarul general al Salonului Agriculturii de la Paris, int...

    Citește pe tv8.md