Președintele Igor Dodon a declarat că Avia Invest are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul statului© noi.md

Președintele Igor Dodon a declarat că Avia Invest are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul statului

, 6 știri, 23 vizualizări

Compania AVIA Invest are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău în proprietatea statului, după rezilierea contractului de concesiune a acestuia. Președintele Igor Dodon a făcut această declarație după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

“Întrucât nu a fost depusă garanția de bună executare, conform contractului de concesionare a Aeroportului, a existat un motiv de reziliere a acestuia. Acest lucru s-a întâmplat în data de 8 iulie, fapt notificat de Guvern. Investitorul are 180 de zile să restituie acest activ statului. Guvernul, Agenția Proprietății Publice, Ministerul Justiției se ocupă de acest lucru”, a declarat Igor Dodon.

Anterior lideri ai partidului condus de Maia Sandu și deputați PPDA au criticat decizia autorităților de a întoarce statului Aeroportul Internațional Chișinău. Acestea, dar și alte acțiuni, i-au făcut pe deputații socialiști să afirme că PAS și PPDA, alături de grupările “Pro Moldova” și deputații Șor, fac tot posibilul ca să împiedice întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău. Amintim că Procuratura Generală a pornit dosar pe faptul concesionării ilegale a Aeroportului.