Președintele Kosovei, Hashim Thaci, anunță că demisionează după ce a fost inculpat oficial de crime de război5Foto© publika.md

Președintele Kosovei, Hashim Thaci, anunță că demisionează după ce a fost inculpat oficial de crime de război

, 7 știri, o vizualizare

Hashim Thaci a fost pus sub învinuire pentru crime de război, în luna iunie, cu câteva zile să ajungă la Casa Albă, pentru o întâlnire cu președintele sârb Alexander Vucic și președintele american Donald Trump, într-o încercare de rezolvare a disensiunilor dintre cele două părți. Întâlnirea a avut loc în cele din urmă în septembrie, iar în locul său a participat premierul Avdullah Hoti.

Astăzi, președintele kosovar a anunțat presa că și-a înaintat demisia pentru a fi judecat de Curtea Penală Internațională ca civil, nu ca un lider de țară, pentru „a apăra integritatea statului”. În acest timp, șeful Parlamentului de la Priștina va ocupa funcția ca președinte interimar, până la organizarea de noi alegeri.

Demisia lui Thaci a survenit la câteva ore după arestarea lui Jakup Krasniqi (69 de ani), un veteran al conflictului și fost președinte al Kosovo. El va fi dus la Haga pentru proces.