Președintele Moldovagaz vorbește despre datoria față de „Gazprom”2Foto© agora.md

Președintele Moldovagaz vorbește despre datoria față de „Gazprom”

, 8 știri, 12 vizualizări

„Dacă în cazul reglementării conflictului penalitățile ar putea fi casate, deși referitor la aceasta trebuie să existe o înțelegere, atunci în ceea ce privește datoria regiunii transnistrene, actualmente „Moldovagaz”, prin activele sale, nu este în stare să le plătească. Noi nu avem așa active”, a afirmat președintele întreprinderii în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul TVC21.

Vadim Ceban a explicat faptul că datoria de bază, cele 450 de milioane de dolari, s-a format inclusiv din cauza îndatoririlor companiei „Termoelectrica” față de „Moldovagaz” și după reformare, „Termoelectrica” a început să întoarcă datoriile istorice. Datoria companiei către „Moldovagaz” a fost de peste 150 de milioane de dolari.

În acest context, Vadim Ceban spune că circa 200 de milioane de dolari din cele 450 de milioane datorie față de „Gazprom” pot fi întoarse companiei rusești „fără majorarea tarifelor, fără implicare din exterior”. În plus, potrivit lui, există anumite active care ar putea fi folosite pentru achitarea datoriilor.