Candu vrea audieri parlamentare în cazul expulzării din țară a șapte cetățeni străini
Foto: www.publika.md

Candu vrea audieri parlamentare în cazul expulzării din țară a șapte cetățeni străini

19 știri, 6

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a solicitat organizarea unor audieri parlamentare în cazul expulzării din țară a șapte cetățeni străini, se anunță într-un comunicat emis pentru presă.

Andrian Candu a subliniat importanța controlului parlamentar în acest caz din perspectiva respectării drepturilor omului și normelor naționale și internaționale. El a cerut conducerii comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică, condusă de Eugen Carpov și subcomisiei pentru control parlamentar asupra Serviciului Informație și Securitate (SIS) să organizeze audieri cu invitarea conducerii SIS.

De asemenea, a cerut analiza materialelor și informațiilor cu privire la expulzarea cetățenilor turci și anunțarea rezultatelor audierilor pentru a asigura controlul public asupra acestui subiect.

Conform informației SIS, șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, au fost declarați indezirabili de către organele competente și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit SIS, în prealabil, au fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naționale.

    Citește pe realitatea.md