Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan
Foto: www.eurotv.md

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

19 știri, 4

Președintele Parlamentului Andrian Candu și-a încheiat vizita oficială în Turcia cu o întrevedere cu liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdoğan, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În timpul întâlnirii, oficialii au trecut în revistă succesele relațiilor moldo-turce și implementarea a noi proiecte care vor duce la fortificarea lor.

Intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb a dus la propulsarea relațiilor economice în ultimul an. Președintele Turciei a declarat că cele două țări trebuie să impulsioneze și mai mult investițiile și comerțul, astfel încât în scurt timp, să ajungă la schimburi comerciale de 1 miliard de dolari.

Tot în acest context, părțile au discutat și despre posibilitatea de a simplifica circulația cetățenilor. Andrian Candu a declarat că autoritățile de la Chișinău vor examina și vor răspunde foarte curând la solicitarea Turciei de a le permite cetățenilor turci să călătorească în Moldova doar în baza buletinului de identitate.

Șeful statului turc a abordat subiectul privind relațiile atât la nivel executiv, cât și legislativ cu UTA Gagauz-Yeri. Erdoğan a apreciat îmbunătățirea vizibilă a acestora și a declarat că Găgăuzia este un element important în relațiile moldo-turce.

“Chiar dacă nu avem graniță comună, avem relații strânse datorită UTA Gagauz-Yeri care reprezintă un pod de prietenie între R...

    Citește pe eurotv.md