Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu ambasadorii Republicii Moldova, acreditați peste hotare (FOTOREPORT)
Foto: www.publika.md

Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu ambasadorii Republicii Moldova, acreditați peste hotare (FOTOREPORT)

6 știri, 2

Autoritățile de la Chișinău vor ține la curent partenerii externi despre măsurile care vor fi luate după invalidarea alegerilor locale din Capitală. Subiectul a fost discutat la întrevederea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu ambasadorii țării noastre, acredidați peste hotare. La rândul său, diplomații au declarat că vor comunica mai activ la acest subiect cu oficialii din țări în care prezintă Republica Moldova.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că săptămâna aceasta, în plenul Legislativului va fi dezbătut subiectul privind suspendarea asistenței macrofinanciare, dar și invalidarea alegerilor din Chișinău.

"Am discutat despre ceea ce poate să facă politicul, ce poate să facă Parlamentul, ce poate să facă Guvernul. În aceasta săptămâna, ori joi, ori vineri, urmează să votăm în Parlament acea decizie, să-l formăm acel grup de lucru care va avea ca scop clarificare, lămurire și chiar poate modificări în legislația electorală", a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Ambasadorii susțin că oficialii străini analizează foarte atent și calm situația după invalidarea scrutinului din Capitala.

"Analiza este una profesionistă și calmă, o să amintesc faptul că în Austria în 2016 Curtea Constituțională a anulat rezultatele turului doi al alegerilor prezidențiale. Statul de drept în Republica Moldova poate fi asigurat, supremația legii rămâne și...

    Citește pe publika.md