Președintele Parlamentului, Andrian Candu, preocupat de siguranța pe traseele naționale
Foto: www.publika.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, preocupat de siguranța pe traseele naționale

6 știri, 13

Reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere și un management al siguranței rutiere care să includă cele mai bune practici internaționale sunt câteva dintre temele discutate de președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederi cu directorul de țară al Băncii Mondiale în Moldova Anna Akhalkats, reprezentanții BERD și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Legislativului, președintele Parlamentului, care este ambasador al siguranței rutiere, a punctat necesitatea unei viziuni pe termen lung care să includă coordonarea instituțională, bune practici internaționale și politici de siguranță rutieră în măsură să reducă numărul de victime ale accidentelor. Potrivit lui, un cadru general de reglementare, armonizarea cu politicile de siguranță rutieră comunitare și o abordare complexă a temei sunt necesare în condițiile în care în următoarele luni va fi începută reparația mai multor porțiuni importante de drum.

Andrian Candu a apreciat studiul realizat de Banca Mondială pentru consolidarea managementului Siguranței Rutiere în Republica Moldova care între altele prezintă și zonele de risc sporit din infrastructura rutieră existentă. Președintele Parlamentului a anunțat că anul acesta vor fi organizate mai multe acțiuni, inclusiv pe platformă parlamentară și prin mecanismele de control parlamentar pentru institui...

    Citește pe 24h.md    Tendințe