Președintele raionului Ștefan Vodă riscă să rămână fără mandat, după ce ar fi favorizat firma de transport în care este acționar3Foto© deschide.md

Președintele raionului Ștefan Vodă riscă să rămână fără mandat, după ce ar fi favorizat firma de transport în care este acționar

, 5 știri, 5 vizualizări

Președintele raionului Ștefan-Vodă, Vasile Maxim, ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 noiembrie, de către Autoritatea Națională de Integritate într-un act de constatare din 16 noiembrie 2020.

Potrivit ANI, până a deveni președinte de raion, Vasile Maxim a fost director al unei societăți pe acțiuni cu activitate în domeniul transportului rutier de călători, cu un capital social de peste 776 mii lei și 25 de rute regulate.

În octombrie 2019, în calitate de director al firmei de transport, acesta a depus o cerere către fostul președinte al raionului Ștefan Vodă în care a solicitat amânarea unui concurs, anunțat pentru atribuirea dreptului de deservire a două rute regulate raionale pe direcția Palanca – Ștefan Vodă și Copceac-Ștefan Vodă.