Președintele Ucrainei spune că este pregătit pentru un război cu Rusia și că țara va rezista „până la ultimul om”2Foto1Video© ziarulnational.md

Președintele Ucrainei spune că este pregătit pentru un război cu Rusia și că țara va rezista „până la ultimul om”

, 5 știri, 39 vizualizări

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a avertizat cetățenii că țara va „rezista până la ultimul om” în cazul unui război cu Rusia, în contextul în care tensiunile la frontiera dintre cele două state cresc accelerat.

„Vrea Ucraina război? Nu! Este gata pentru asta? Da!”, a spus răspicat Volodimir Zelenski în timpul unui discurs pe care l-a susținut marți seară. „Principiul nostru este simplu: Ucraina nu începe niciodată un război, dar Ucraina rezistă până la ultimul om”, a mai spus președintele ucrainean, potrivit Newsweek.

Declarațiile lui Volodimir Zelenski au fost făcute chiar înainte de discursul anual despre starea națiunii al președintelui rus Vladimir Putin. Zelenski i s-a adresat direct și lui Putin, invitâdu-l să se întâlnească la un summit pentru pace în Donbas, o regiune devastată de război, în care armata ucraineană s-a luptat ani de zile cu separatiștii susținuți de ruși.