Președintele Volodimir Zelenski a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger2Foto© tv8.md

Președintele Volodimir Zelenski a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger

, 6 știri, 18 vizualizări

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, care a sugerat, marți, că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de granițe de-a lungul "liniei de contact" în Donbas, așa cum exista în ajunul invaziei rusești, transmit CNN și HotNews.

În ultimul mesaj video postat pe rețelele de socializare, Zelenski a declarat: ”Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: «Să luăm în considerare interesele sale». Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete rusești care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost uciși. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat la Bucea și Mariupol. În ciuda orașelor distruse. Și în ciuda "lagărelor de filtrare" construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează și se umilește ca pe bandă rulantă”.

"Rusia a făcut toate acestea în Europa, dar, totuși, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger (fostului secretar de stat american Henry Kissinger – n.r.) iese din trecutul profund și spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei", a adăugat președintele ucrainean.