Președinția ocolește legea: Ion Ceban a fost angajat într-o funcție tehnică
Foto: independent.md

Președinția ocolește legea: Ion Ceban a fost angajat într-o funcție tehnică

4 știri, 10

Președinția a găsit o modalitate inventivă de a-l păstra pe Ion Ceban, care este și consilier municipal, în funcția de purtător de cuvânt al președintelui Republicii Moldova. După ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a expus asupra situației de incompatibilitate, Ion Ceban a fost angajat în funcția de secretar al lui Igor Dodon, îndeplinind și atribuțiile de purtător de cuvânt. Prin această schimbare, Ion Ceban a fost scutit de declararea veniturilor și intereselor personale în calitate de persoană cu funcție de demnitate publică.

După ce Igor Dodon l-a angajat pe Ion Ceban, imediat după învestire, în calitate de consilier prezidențial, cu atribuții de purtător de cuvânt, Ruslan Flocea, secretar general al Aparatului Președintelui, a solicitat ANI să se expună dacă poziția de consilier prezidențial este incompatibilă cu cea de consilier municipal. Insitituția i-a răspuns că, potrivit Legii cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, consilierii prezidențiali nu pot exercita alte funcții publice sau deține posturi de natură contractuală în cadrul autorităților publice, potrivit moldovacurata.md.

A rămas în două poziții și nu este obligat să-și declare interesele

Pentru a soluționa incompatibilitatea, dar totuși pentru a rămâne la Președinție și în Consiliul Municipal, Ion Ceban a demisionat din funcția de consilier...

    Citește pe independent.md