Prețurile au explodat în Moldova. În luna aprilie, inflația a ajuns la 27,07 la sută4Foto© publika.md

Prețurile au explodat în Moldova. În luna aprilie, inflația a ajuns la 27,07 la sută

, 7 știri, 17 vizualizări

Prețurile au explodat anul acesta în Moldova. Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna aprilie, inflația a ajuns la 27,07 la sută. Timp de un an, cel mai mult - cu 227 de procente - s-a scumpit tariful la gaze. Plătim mai mult și pentru legume, ouă, carburanți și materiale de construcție.

Statistica arată că într-un an produsele alimentare s-au scumpit cu peste 30 de procente. Cel mai mult a crescut prețul legumelor, cu aproape 70 la sută. S-au scumpit mult și ouăle, - cu 53 la sută. Scoatem mai mulți bani din buzunare și pentru pâine, - aceasta s-a scumpit cu peste 26%. Prețurile la carne și lactate s-au ridicat într-un an cu 23 la sută, iar la fructe - cu 18%.

Plătim mai mult și pentru întreținere. În aprilie facturile au fost cu peste 70 la sută mai mari, decât în aprilie anul trecut. În aceeași perioadă, carburanții s-au scumpit cu 50%, iar materialele de construcție - cu peste 37 la sută. În transportul de pasageri prețurile s-au majorat cu 32%. Ne costă mai mult și bucatele pe care le comandăm în restaurante și cafenele, unde prețurile au crescut cu peste 21%.