Prezentarea Raportului de activitate al CNA pentru anul 2018© unimedia.info

Prezentarea Raportului de activitate al CNA pentru anul 2018

, 4 știri, 2 vizualizări

Zumbreanu a făcut o retrospectivă a celor mai răsunătoare cazuri, documentate de CNA, amintind operațiunile din domeniul sănătății, când au fost reținuți mai mulți medici, bănuiți de afaceri dubioase cu companiile farmaceutice, precum și documentarea cazurilor de estorcare a banilor de la pacienți – dosarele „Tomograf 1” și „Tomograf 2”.

De asemenea, au fost amintite și intervențiile din educație, fiind menționat dosarul de învinuire a peste 60 de persoane pentru crearea unei scheme de colectare de bani de la studenții Academiei de Studii Economice pentru susținerea examenelor, pentru diplome, pentru teze de licență etc.

Tot aici s-a vorbit și despre dosarul fostului șef al AO Lăstăraș, reținut recent pentru gestionarea frauduloasă a banilor colectați de la părinții copiilor care frecventau instituția preșcolară. În urma perchezițiilor, a fost ridicat mai bine de jumătate de milion de lei în numerar, au fost stabilite multiple proprietăți și alte bunuri, automobile de lux etc., proveniența cărora ar fi dubioasă.