Prima oară în istorie! Huawei a depășit Apple în topul producătorilor de telefoane mobile
Foto: www.publika.md

Prima oară în istorie! Huawei a depășit Apple în topul producătorilor de telefoane mobile

4 știri, 2

Huawei a depășit Apple în vânzările de telefoane mobile pentru prima oară în istorie, anunță The Verge, care citează un studiu Counterpoint Research, scrie digi24.ro.

Perioada iunie - iulie a adus cifre suficient de bune pentru cei de la Huawei, care au vândut mai mult decât Apple și au trecut pe locul al doilea în clasamentul producătorilor de smartphone-uri. Potrivit studiului Counterpoint Research, Apple și Huawei au împărțit în luna iulie o cotă de piață situată în jurul pragului de 12%, cu un ușor avans pentru compania asiatică. Totuși, pozițiile s-ar putea inversa în perioada imediat următoare, odată ce lansarea modelului iPhone 8.

Dacă datele celor de la Counterpoint vor fi confirmate și de rezultatele financiare trimestriale ale celor două companii, este o performanță deosebită pentru cel mai important producător chinez de smartphone-uri. Meritul acestei performanțe ar fi datorat investițiilor făcute de Huawei în cercetare, dezvoltare și producție, dar și marketing-ului creativ și din ce în ce mai agresiv.

Pentru Apple, însă, este doar o pierdere temporară, existând toate șansele ca din toamnă, după lansarea noilor iPhone-uri, compania americană să-și recapete poziția. Chiar și așa, individual, iPhone 7 și iPhone 7 Plus rămân cele mai vândute smartphone-uri.

Pentru Huawei, conform Counterpoint, perspectivele de creștere pe termen scurt și mediu nu sunt încurajatoare....

    Citește pe publika.md