Prima ședință de judecată în dosarul în care sunt vizați Damir, Pînzari și Cojocaru - amânată8Foto© noi.md

Prima ședință de judecată în dosarul în care sunt vizați Damir, Pînzari și Cojocaru - amânată

, 17 știri, 3 vizualizări

Ședința de judecată în dosarul în dosarul fostei Direcții 5 a MAI, care urma să aibă loc astăzi, 29 septembrie 2021 la ora 11:00, nu a avut loc. Potrivit instranței judecătorești, ședința de judecată a fost contramandată „în vederea formării completului de judecată prin încheierea Președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, Stratan Vitalie”.

O nouă ședință ar urma să aibă loc mâine, 30 septembrie 2021, la ora 11:00.

În dosar sunt vizați șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, recent suspendat din funcție, fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, și președintele asociației FEA, finul de cununie al oligarhului Vlad Plahotniuc, Dorin Damir. Aceștia sunt acuzați de abuz de putere sau abuz de serviciu.

Anterior, PG scria că, în luna iunie a anului 2017, atunci când șeful din acea perioadă al IGP și șeful din acea perioadă al Direcției nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații (la moment – șef suspendat al IP Bălți), dorind să-și manifeste loialitatea față de președintele asociației FEA, l-au angajat pe ultimul formal și ilegal în Secția nr.1 „K” a Direcției nr.