Primăria Chișinău a dat start celei de-a doua etape de înregistrare a lecțiilor online pentru elevi3Foto© zdg.md

Primăria Chișinău a dat start celei de-a doua etape de înregistrare a lecțiilor online pentru elevi

, 5 știri, 4 vizualizări

Edilul capitalei, Ion Ceban, a ținut să remarce că inițiativa lansată de municipalitate este utilă și actuală pentru diverse circumstanțe, nu doar pe timp de pandemie, reprezentînd și o opțiune suplimentară pentru profesori și școlari, iar beneficiarii materialului video, cu subiecte de învățare, pot fi atît utilizatorii din Republica Moldova, dar și de peste hotare, inclusiv diaspora.

„Avem încheiat un memorandum cu Ministerul Educației, Culturi și Cercetării referitor la proiectul „Educație online" și urmează să ne concentrăm eforturile pentru a extinde biblioteca digitală, care trebuie să devină una de importanță națională și regională", a subliniat Ion Ceban.

Viceprimara de ramură, Angela Cutasevici a precizat că la etapa I au fost înregistrate 2500 de cursuri video, iar pentru etapa a II-a a proiectului va fi esențial ca fiecare lecție înregistrată să includă și sarcini interactive, pentru consolidarea cunoștințelor elevilor pentru o materie sau alta. Proiectul va fi completat cu procese mai extinse, precum simularea examenelor de BAC sau cele de promovare.