Primăria Chișinău a sesizat Procuratura Generală privind activitatea depozitului de deșeuri de la periferia Capitalei

Primăria Chișinău a sesizat Procuratura Generală privind activitatea depozitului de deșeuri de la periferia Capitalei

12 știri, 10

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a sesizat Procuratura Generală privind activitatea ilegală a gunoiștii de pe teritoriul administrativ al comunei Trușeni, de la periferia capitalei, în apropierea albiei râului Bâc.

În demersul semnat de primarul interimar Ruslan Codreanu se menționează că „anumite persoane fizice / juridice gestionează depozitul pentru deșeuri din construcții și demolări, în mod abuziv și neautorizat, creând astfel o adevărată bombă ecologică pe teritoriul municipiului Chișinău. Pe această platformă se depozitează și alte deșeuri care fac parte din fluxul periculoase și anume anvelope uzate, deșeuri din azbest, deșeuri de membrane bituminoase, uleiuri uzate”.

În altă ordine de idei, în adresarea către Procuratura Generală se relatează că gunoiștea nu este la evidența organelor de protecție a mediului și există riscul major ca să fie poluat râul Bâc.

„În apropierea acestui sector sunt construite două prize de apă subterane – Priza de apă „Petricani” și Priza de apă „Ghidighici”. Structura geologică a terenurilor din zonă este constituită din calcare recifale permeabile, care constituie rocile magazin ale orizonturilor acvifere Sarmațianul Mediu și Sarmațianul Superior, care alimentează prizele de apă respective și care se răspândesc până la sudul republicii și constituie sursă de alimentare centralizată cu apă potabilă pen...

    Citește pe moldova.org