Singurul producător de autobuze din România a câștigat o licitație pentru 13 unități la Chișinău

Singurul producător de autobuze din România a câștigat o licitație pentru 13 unități la Chișinău

11 știri, 5

BMC Trucks, fabrica de autobuze de lângă București a câștigat un contract de aproape 2 milioane de euro pentru livrarea a 13 unități la Chișinău, Republica Moldova. Este o mică consolare pentru pierderea licitației de 100 de milioane de euro de la București, unde producătorul român nici măcar n-a putut să participe, pentru că nu a îndeplinit condițiile cerute în caietul de sarcini.

Unicul producător român de autobuze diesel, BMC Trucks, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, a câștigat o licitație pentru livrarea a 13 autobuze primăriei din Chișinău, Republica Moldova. Este o premieră postrevoluționară ca autobuzele românești să fie exportate peste graniță, pentru a fi folosite într-o rețea municipală de transport din Europa. Astfel, după Dacia și trenuri de călători(Astra Vagoane Călători Arad), industria românească producătoare de mijloace de transport iese încă o dată la export, conform capital.ro.

La licitația desfășurată în 3 noiembrie la sediul Parcului Urban de Autobuze, regia de transport local din Chișinău, au participat BMC, Eximotor(o firmă locală) și Carpat Belaz Service, filiala din Moldova a producătorului omonim de autobuze din Belarus. “Este vorba despre 13 autobuze Euro 5, de 12 metri lungime, la un preț de 147.000 de euro, fără TVA. Livrarea este în 90 de zile, fără probleme pentru noi, le avem deja pe stoc”, spune acționarul majoritar BMC Romania, Sinan...

    Citește pe independent.md