Primăria Chișinău participă la „Forumul Cultural Transfrontalier – oportunități de dezvoltare și finanțare”2Foto© deschide.md

Primăria Chișinău participă la „Forumul Cultural Transfrontalier – oportunități de dezvoltare și finanțare”

, 4 știri, 8 vizualizări

Peste 60 de delegați din Republica Moldova și Ucraina participă la Forumul Cultural Transfrontalier - oportunități de dezvoltare și finanțare, organizat la Iași de Consiliul Județean. Deschiderea oficială a avut loc ieri, 29 iulie 2021, în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, Secretarul de Stat în Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, Consulul General al Consulatului Republicii Moldova la Iași, Alexei Țurcan, Consulul General al Consulatului General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu, Adina Gîrjan, subprefect al Instituției Prefectului Județului Iași și Daniel Juravle, viceprimar al municipiului Iași, au usținut alocuțiuni în fața participanților la eveniment.

Dezbaterile care au urmat s-au centrat pe oportunități și soluții de colaborare transfrontalieră în domeniul cultural și s-au încheiat cu semnarea de către toți participanții a unei rezoluții.