Primăria evacuează garajele de pe bulevardul Mircea cel Bătrân5Foto© moldova.org

Primăria evacuează garajele de pe bulevardul Mircea cel Bătrân

, 8 știri, 5 vizualizări

Cinci garaje metalice din sectorul Ciocana, amplasate neautorizat pe bd. Mircea cel Bătrân, 29/1 au fost evacuate astăzi 18 martie. Pe adresa menționată se aflau 54 de garaje, iar nouă dintre acestea au fost înlăturate benevol de către proprietari, pe parcursul săptămânii trecute. În total de pe acestă adresă urmează a fi evacuate 45 de garaje metalice.

Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, decizia autorităților administrației publice locale a venit ca urmare a expirării termenului de 14 martie acordat proprietarilor pentru înlăturarea benevolă.  În condițiile când spațiul de pe bd. Mircea cel Bătrân, 29/1 urmează a fi construit un scuar. Locația a fost aleasă de locuitorii sectorului, în baza unui sondaj desfășurat online.

Recent, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a emis o dispoziție prin care cere subdiviziunilor Primăriei să facă o inventariere a tuturor garajelor metalice din oraș, amplasate neautorizat. Funcționarii trebuie să prezinte informațiile la acest subiect până la finele lunii aprilie. Acestea trebuie să conțină și un plan de evacuare a garajelor.