Primăria municipiului Chișinău începe implementarea plăților electronice în transportul public din capitală6Foto© tv8.md

Primăria municipiului Chișinău începe implementarea plăților electronice în transportul public din capitală

, 14 știri, 3 vizualizări

Primăria municipiului Chișinău, Mastercard și Moldova Agroindbank au început să testeze prima soluție în Moldova care va permite călătorilor din transportul public să achite călătoria fără numerar.

Terminalele de plată care acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless, sunt deja testate în parcurile de autobuze și troleibuze. Până la sfârșitul lunii martie, cele mai solicitate rute de troleibuze nr. 10, 22 și 30 și autobuze nr.

2 și 5 vor fi echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăților fără numerar.

Ion Ceban, Primarul General al municipiului Chișinău, a menționat: «Mă bucur că proiectul pilot privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal începe la mijlocul lunii martie și este realizat în colaborare cu compania Masterсard. Capitala trebuie să devină una digitală, inclusiv în ceea ce privește transportul public».